منظور از ارتودنسی ثابت این است که بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج نماید. در دستگاه ارتودنسی ثابت دو فک اجزا به صورت نگین هایی برروی دندان چسبانده شده و ثابت می گردند. به این نگین ها براکت می گویند. این روش درمانی برخلاف ارتودنسی متحرک، وابسته به همکاری بیمار نمی باشد.
هدف ارتودنسی ثابت دوفک
از اهداف ارتودنسی ثابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حرکت دندان ها در فضای مناسب
تنظیم دندان های شلوغ
اصلاح روابط دندان های دو فک
ارتودنسی ثابت جهت ایجاد لبخند زیبا از طریق هماهنگ کردن و ردیف کردن دندان هاو لب ها با یکدیگر انجام می شود. با انجام ارتودنسی، دندان ها عملکرد بهتری داشته، تمیز کردن آنها راحت تر است و فاصله بین دندانها تنظیم میشود. این وضعیت باعث افزایش اعتماد به نفس فرد وافزایش عملکرد و کیفیت زندگی در فرد میشود. لازم به ذکر است که با توجه به شرایط خاص فکی و دندانی انواع مختلف ارتودنسی های ثابت موجود می باشد که متخصص ارتودنسی بسته به نوع و شدت ناهنجاری از تکنیک ها وابزار مختلف استفاده میکند.
کشیدن دندان در ارتودنسی ثابت
در برخی موارد هنگام ارتودنسی ثابت نیاز است که بعضی از دندان های بیمارکشیده شود.این دندان بر اساس نوع ناهنجاری،شدت ناهنجاری و سن مراجعه کننده فرق دارد اما معمولا دندان های آسیاهای کوچک فک بالا و پایین کشیده می شود.در ارتودنسی ثابت دو فک هرگز نباید دندان نیش را کشید حتی اگر دندان نیش کاملا بیرون زده باشد یا نهفته باشد.تنها زمانی می توان دندان نیش را کشید که دندان نیش در موقعیتی قرار گرفته باشد که امکان حرکت دادن آن وجود نداشته باشد.
در ارتودنسی ثابت معمولا دندان های آسیای کوچک کشیده می شوند و دندان نیش در فضای مناسب قرار می گیرد.گاهی اوقات بر اساس شرایط ممکن است لازم باشد یک دندان ثنایا از فک پایین در قسمت جلو کشیده شود.فواصل دندانی کشیده شده با رفع شلوغی دندان های دیگر یا عقب بردن دندان های قدامی فک بالا و پایین پر می شوند.
بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی
ارتودنسی ثابت دو فک چه مشکلاتی را درمان و اصلاح میکند؟
چنان چه مشکل عدم تراز دندان های شما جزئی باشد می توانید از ارتودنسی متحرک برای برطرف کردن ناهنجاری دندان هایتان استفاده کنید.اما اگر مشکل تراز دندان هایتان شدید باشد تنها راه برطرف کردن آن استفاده از ارتودنسی ثابت است.شایع ترین مشکلاتی که می توان با ارتودنسی دندان ثابت برطرف کرد عبارت است از :
وجود فاصله زیاد بین دندان ها
شلوغی دندان ها به دلیل کوچک بودن یکی از فک ها
پیشروی شدید یکی از فک های بالا و پایین(به طور مثال یکی از فک ها بیش از اندازه از دیگری جلوتر است)
کراس بایت
و….
منبع : مجله ارتودنسی دندان
:: موضوعات مرتبط:
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0